It's On the Rocks baby!

Μιας και το καλοκαίρι έφτασε και το κλίμα το “σηκώνει” πλέον, λέω να ασχοληθούμε με κάτι αρκετά δροσιστικό σήμερα.

Έτσι, κυρίες και κύριοι όταν η ζέστη θα γίνει αφόρητη και το σπίτι θα μετατραπεί σε φούρνο, όταν οι θάλασσες και οι παραλίες θα βρίσκονται μακριά (ή ακριβά, όπως θέλετε πάρτε το) τότε το Press and Shout θα βρίσκεται εδώ για να σας δίνει μια δροσιά παρηγοριάς.

Η στήλη "On the rocks" σας παρουσιάζει τι άλλο; Μα φυσικά τα πιο cool και παγωμένα cocktails και ροφήματα του καλοκαιριού. Τα πιο δροσιστικά ποτά. Ποτά με άποψη, προσωπικότητα...και πάγο!

Bailey's Summer Chiller
Η αγάπη μας για τον κρύο καφέ εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι γνωστή, γι' αυτό, εκτός από τον "all time classic" frappé, έχω να σας προτείνω κάτι διαφορετικό που σίγουρα θα σας κάνει να ξετρελαθείτε με την γεύση και την υφή του. Το όνομα αυτού “Bailey's Summer Chiller”. Πρόκειται για ένα ποτήρι γεμάτο με τραγανά κομματάκια θρυματισμένου πάγου, μέσα σε ένα πυχτό μύγμα παγωμένου espresso, παγωτού Moka και ιρλανδικής κρέμας (κατά κόσμον Baileys Irish Cream ). Το κερασάκι της τούρτας έχει αντικατασταθεί με ένα φυλλαράκι μέντας στην περίπτωσή μας και σίγουρα, θα σας χαρίσει απόλαυση όλες τις ώρες της ημέρας.

Strawberry Basel Mojito
Το καλοκαίρι απαιτεί mojito. Το καλοκαίρι όμως απαιτεί και φράουλες. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν, όταν θα έρθει η ώρα να παραγγείλετε το απογευματινό σας ποτό, θα είναι να ζητήσετε ένα mojito με ολόκληρα κομμάτια φρέσκιας φράουλας, όπου σε συνδυασμό με τα έντονα αρώματα του βασιλικού και του lime κάνουν το τέλειο δροσιστικό cocktail που σίγουρα θα λατρέψετε.







  
Blooming Fizzy
Σας αρέσει να επιδεικνύετε την θηλυκότητα σας, αλλά με έναν χαριτωμένο και πολύχρωμο τρόπο; Φορέστε ένα υπέροχο minimal λευκό φόρεμα και χρησιμοποιήστε πολύχρωμα μικρά και μεγάλα λουλούδια για να το αναδείξετε. Τip: Ολοκληρώστε την εμφάνιση σας με ένα εξαιρετικό cocktail σαμπάνιας με λεμόνι και ανθούς από Εlderflower. Συνήθως το ποτήρι είναι στολισμένο με μυρωδάτα, πολύχρωμα άνθη άλλων φυτών που το κάνει εντυπωσιακότατο. Ένα υπέροχο ποτήρι για επίσημες καταστάσεις, και όχι μόνο, που σίγουρα θα σας ανανεώσει και θα σας κάνει να αισθανθείτε αιθέρια.


Red Zombie
Και τώρα κάτι διαφορετικό. Κάτι διασκεδαστικό, εκκεντρικό και αν μη τι άλλο ο ορισμός του spicy...Είναι ένα cocktail που εκτός από το καλοκαίρι θα ταίριαζε κάλλιστα και στο γνωστό Halloween. Από το όνομα του καταλαβαίνουμε ακόμα, ότι η γεύση του θα είναι πιο πικάντικη από τις συνηθισμένες. Πράγματι, εάν αγαπάτε τα “καυτερά” σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, διαφορετικά, σας συμβουλεύω να κρατηθείτε μακρυά. Τα συστατικά του, χυμός ντομάτας (εξού και η βάση του κόκκινου χρώματος), σάλτσα Tabasco και Barbecue, τριμμένο μαύρο πιπιπέρι, πράσινες ελιές και άλλα παρόμοια hot υλικά μπορούν να σας απογειώσουν, ή να σας μετατρέψουν σε ένα πραγματικό zombie!





Laughter in the Dark

Όσοι αγαπάτε το καλό “βαρύ” ρούμι τότε σίγουρα θα θέλετε να δοκιμάσετε το συνδυασμό του μαζί με λικέρ ιβίσκου, χυμό ανανά και λεμόνι. Ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση, με μυστήριο και σίγουρα μπόλικο αλκοόλ...




Mango Margarita

Τι δε θα μπορούσε να λείπει από έναν “κατάλογο” με τα πιο δροσιστικά cocktails του καλοκαιριού;
Μα φυσικά το ίδιο το καλοκαίρι! Η γνωστή Margarita του καλοκαιριού και τα γνωστά Mangos, μας χαρίζουν έναν τροπικό συνδυασμό γεύσεων που μας ταξιδεύει σε μέρη όπου το καλοκαίρι ζει συνέχεια εκεί. Φυσικά ο χυμός του mango παίρνει μια ακόμα πιο ωραία και δροσιστική γεύση σε συνδιασμό με χυμούς από πορτοκάλι και lime. Προτιμήστε το και νιώστε σαν να βρίσκεστε στις Φιλιππίνες.



Fresh Fruit Smoothies

Για όλους όσους αποφεύγετε το αλκοόλ μην απελπίζεστε καθόλου. Το καλοκαίρι είναι για όλους και τα cocktails επίσης. Γι' αυτό, δοκιμάστε τα υπέροχα smoothies του καλοκαιριού. Φρούτα περασμένα στο blender. Υπέροχα, φρουτώδη, γλυκά και δροσιστικά smoothies που δεν υστερούν σε χρώμα, γεύση και δροσιά από κανένα άλλο ποτό. Δοκιμάστε πολλές γεύσεις, κάντε συνδυασμούς φρούτων, βρείτε εκείνο που σας ταιριάζει καλύτερα, και... 

Καλό καλοκαίρι!






Βάλια Παγωνίδου 



 Πηγές εικόνων: fresh-fruit-daily.com,  cocktailtimes.com, blogs.thatsthespirit.com,
drinkoftheweek.com  













0 Response to "It's On the Rocks baby!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme