ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ


Κάθε που εξερευνώ τις κοσμοβριθείς κρυψώνες της Θεσσαλονίκης αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι οι μετανάστες, μια και πάντα θαύμαζα καθετί το ξενικό. Δε χρειάζεται να τους προσεγγίσεις και τόσο, αφού από τη στιγμή που εμφανίζονται στο οπτικό σου πεδίο οι ξενόγλωσσες υπάρξεις τους προσκολλώνται στα αυτιά σου και οι σκέψεις αλαφιασμένες εισβάλουν στο μυαλό σου. Τα λόγια των προπαγανδιστικών εκπομπών και οι προεκλογικές εκστρατείες (ή μάλλον αυτοκτονίες) πολιτικών που μιλούσαν για απέλαση αυτών των ανθρώπων μου δημιουργούσαν μια αίσθηση αποστροφής για τις αξίες που καλλιέργησε αυτό το κράτος. Όταν μιλάμε για απέλαση των μεταναστών, αναφερόμαστε ταυτόχρονα στην απέλαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη χώρα μας.
   Πολλές είναι οι αφορμές που παρουσιάζονται για τον παραγκωνισμό των μεταναστών αλλά μια η αιτία: η ατέρμονη επιθυμία για εξιδανίκευση του ελληνικού έθνους και υποβίβαση όλων των υπολοίπων λαών. Πολλοί μιλούν για κατάληψη των θέσεων εργασίας από τους αλλοδαπούς μα κάτι τέτοιο διαψεύδεται κατηγορηματικά αν λάβει κανείς υπόψη του την επισήμανση ότι μηδαμινός αριθμός Ελλήνων ανταποκρίθηκε σε αγγελία για αγροτικές εργασίες ενώ οι μετανάστες φανήκαν πρόθυμοι να εργαστούν για να βγάλουν τα προς το ζην. Ως δικαιολογία προωθήθηκε η χαμηλή χρηματική φύση του ημερομίσθιου που προσφέρονταν. Τα συμπεράσματα δικά σας…
   Από την άλλη, οι προεκλογικές κόντρες παίρνουν φωτιά κάθε φορά που η συζήτηση φλερτάρει με το θέμα των μεταναστών. Τολμούν να μιλούν για εγκληματικότητα από τη μεριά των αλλοδαπών αυτοί που έχουν κάνει την εγκληματικότητα καθημερινή ασχολία. Τα στοιχεία, όμως, της αστυνομίας λέει άλλες αλήθειες. Συγκεκριμένα, σε αναφορές της ελληνικής αστυνομίας αναφέρετε η ακατάπαυστη άνοδος κλοπών από τους ημεδαπούς και όχι από τους αλλοδαπούς οι οποίοι παρουσιάζονται στάσιμοι σε αυτόν τον τομέα όσον αφόρα το 2010 και το 2011.  Το άλλο τραγελαφικό βγήκε και πάλι από στόματα πολιτικών ηγετών που υπόσχονται πως θα απαλλάξουν τη χώρα μια και καλή από το μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Όχι, δεν εννοούν την περικοπή μισθών και συντάξεων, ούτε τη συνεχώς ανοδική πορεία της ανεργίας, ούτε ακόμη την άθλια κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος ή της κοινωνικής πρόνοιας αλλά τους λαθρομετανάστες.
   Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες παρά μόνο λαθρομετανάστες που εκμεταλλεύονται την παράνομη παρουσία τους στη χώρα με κάθε τρόπο. Σύμφωνα με αυτή την λογική, τα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών θα έπρεπε να καταλαμβάνουν μια περιοχή εφάμιλλη με την αντιπάθεια που εκλαμβάνουν αυτές οι παράνομες υπάρξεις.
   Λύση δεν είναι να απελάσουμε τους λαθρομετανάστες αλλά να προφυλάξουμε όσο το δυνατόν καλυτέρα τα σύνορα μας ώστε να μην πολλαπλασιαστεί το ζήτημα των παράνομων μεταναστών που όλο και εντείνεται στη χώρα μας.

Σωτήρης Χαβαλές

0 Response to "ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme