ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ... ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ!


Αν και ο καιρός δεν μας ανοίγει το δρόμο για μια μετάβαση στο καλοκαίρι, η αλήθεια είναι μια. Το καλοκαιράκι κοντοζυγώνει! Παρά τους όσους αντιπερισπασμούς, ήτοι απανωτές εκλογές, κρίση κλπ, αρχίσαμε να βάζουμε στο πρόγραμμα τα πολυθρίλητα «μπάνια του λαού». Δεν ξέρω βέβαια πόσοι θα είναι φέτος οι προνομιούχοι, που θα διακόψουν τις εργασίες τους – τώρα θα μου πεις, οι περισσότεροι δεν έχουν δουλειά αλλά μια παρατεταμένη διακοπή αυτής- αλλά το συνήθειο, είναι συνήθειο. Όσο δυσπρόσιτος και αν είναι ο στόχος, παραμένει στόχος.

Ξαμολήθηκαν λοιπόν όλοι οι γνωστοί – άγνωστοι τύποι της τελευταίας στιγμής (όλοι μας έχουμε τέτοια κοντινά παραδείγματα μα ένα φίλο, μια γκόμενα, έναν αδερφό, έναν κουμπαροξάδερφο, μια συννυφάδα, κάτι βρε αδερφέ). Παίρνουν σβάρνα τα γυμναστήρια και ξεκινάνε τις ερωτήσεις – διαπραγματεύσεις. «Έχω δυο μήνες, κύριε γυμναστά μου, τι μπορούμε να φέρουμε στην επιφάνεια; Από το πακέτο Six-pack πόσα;». Κάπου εδώ μπαίνει η διπλωματία  του γυμναστικού κλάδου. «Θα σώσουμε ό, τι μπορούμε». Η απάντηση – τύπου καρδιοχειρουργού- είναι κάτι. «Ναι κύριε γυμναστά μου, βάλτε τα δυνατά σας. Έστω δύο από τα  six- packs. Εάν γίνεται δε, το πάνω αριστερά και το μεσαίο δεξιά!».

Εντάξει, αντιλαμβάνομαι πως είμαι λίγο υπερβολικός στην περιγραφή αλλά κάποιοι μπορεί να κάνουν ακόμη χειρότερα. Κάποιες ίσως  να τρώνε δύο μέρες μόνο μήλα ή να βουτάνε το μαρούλι στην κόκα – κόλα λάιτ, λέω εγώ τώρα. Και να κοπανιούνται στο ελλειπτικό μιάμιση ώρα μόνο και όχι τέσσερις, γιατί έχει δημιουργηθεί ουρά από άλλες «τσουπωτές» κυρίες που θέλουνε και αυτές να πάρουνε σειρά για το «Χτύπα κι άλλο, θα το αντέξω!». Και να σου ο ιδρώτας ποτάμι!

Αλλά η αίσθηση της έκθεσης στην παραλία χωρίς μπάκες ή ψωμάκια είναι άλλο πράγμα. Λιάζεσαι πιο απενοχοποιημένα. Άσε που νιώθεις ότι έχεις κάνει και το χρέος σου απέναντι στην καλοκαιρινή σου εικόνα. Για την χειμερινή δε μας ενδιαφέρει μιας και χρόνια τώρα έμαθε να πέφτει σε χειμερία νάρκη.

Τα «Χαιρετίσματά» μας λοιπόν σε όσους γυμνάζονται μανιωδώς και είναι κομμάτι της φρενίτιδας που λέγεται χτίζω-κορμί-για-το-καλοκαίρι. Το ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Πρόκειται για θυσία, τολμώ να πω.

Κατανοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, οφείλω να αποστείλω τους «αγωνιστικούς» μου χαιρετισμούς και την θετική μου ενέργεια για ευόδωση των στόχων σας. Μπορεί να τα πούμε δίπλα- δίπλα σε κανά διάδρομο! Και μην ξεχνάς, Ακάκιε και Ακακία (σαν τη διαφήμιση της ΜΙΣΚΟ), η κόκα- κόλα για το μαρούλι να είναι light ή zero . . .

Πέτρος Λεμονίδης

0 Response to "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ... ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΥΜΝΑΖΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ!"

Δημοσίευση σχολίου

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme